18 травня пройшов майстер - клас "Мастика для прикраси тортів". Кондитерська мастика – це один зі складових матеріалів, який використовують для прикраси тортів та іншої випічки, а також для виконання окремих кондитерських елементів декору. Мастику виготовляють з різноманітних компонентів, в основі яких лежить цукрова пудра. Кондитерська мастика буває декількох видів, залежно від рецепту приготування: на основі маршмеллоу – м’яких повітряних цукерок, молочна мастика, желатинова, білкова і марципанова. При виготовленні та оздобленні тортів, для зміни кольору і аромату мастики, додають різні харчові добавки у вигляді барвників та ароматизаторів. З такою інформацією до нас завітала майстер з ВПУ - 29. Навчитись готувати мастику та прикраси з неї прийшли не тільки учні, але й вчителі. Найактивнішою була учениця 9 класу - Федінчик Анна. Вона відразу зрозуміла технологію і приступила до виконання. Спільними зусиллями вчителі та учні змогли зробити чудову композицію з мастики.
| |
| |
Переглядів: 278 | |
Всього коментарів: 0 | |